Oe-ist-Brihang-2

G 03: TNT Genkse Stijl – Inspiratie

April 18, 2016 - Group 3 / Student Projects 2016

Komende weken zullen wij tijdens de module Creative (Citizen) Design zullen wij werken rond de Genkse HipHop en de lokale levensstijl hier rond. Wij gingen alvast op zoek naar de nodige inspiratie die ons op weg kon helpen.

Brihang – Oe Ist (samenwerking met provincie West-Vlaanderen)

Tijdens onze eerste brainstormsessie kwamen we onder andere langs dit project. De West-Vlaamse rapper Brihang maakte een rapnummer voor de provincie West-Vlaanderen over hoe de West-Vlamingen en eigenlijk iedereen in België te weinig zegt hoe ze zich ECHT voelen. Op de vraag ‘Oe ist?’ wordt te vaak het antwoord ‘Goed’ verwacht. Er werd een hele campagne opgezet met een website waar mensen hun gedachten kwijt konden (vaak in de vorm van slam poetry). Mensen konden op specifieke locaties hun gevoelens uiten in een video booth of gewoon vanuit hun woonkamer zelf.

Poppunt Sessions

Poppunt is een Vlaamse organisatie die zich inzet voor muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en alle aanverwante genres. In elke fase van je muzikale carrière kan je rekenen op de tips en tricks van de organisatie. Het is geen boekings- of managementkantoor, geen overheid of instituut, gewoon een bende muziekliefhebbers die zich elke dag inspannen om het leven van muzikanten en dj’s interessanter en aangenamer te maken. Dit doen ze doormiddel van wedstrijden, feedback, wedstrijden, events, enzovoort.

Ook organiseren ze Sessions waar ze noemenswaardige artiesten laten spreken voor een publiek van opkomende artiesten. Wat ze organiseren varieert enorm. Zo organiseren ze binnenkort een session over storytelling in Brussel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>