Pinspiratie

Samen groeien – Pinspiration

April 20, 2016 - Let's grow

Een identiteit creëren

Eén van de problemen in “De Tuin van Betty” is het gebrek aan een eenzijdig verhaal. De tuin heeft veel verschillende doeleindes: je kan er zelf tuinieren, evenementen organiseren, workshops volgen, picknicken,…

Wijzelf dachten om dit alles de herleiden naar één thema: Samen groeien. Uit het gesprek met wijkverantwoordelijke Annelies bleek immers dat de tuin draait rond burgerparticipatie. Genk werkt hierin als mediator maar is geen organisator, alles wat in de tuin gebeurd moet komen van de buurt zelf.

Samen groeien, wordt dan ook de slogan van “De Tuin Van Betty”.

Deze identiteit naar buiten brengen

De tuin ligt vrij afgelegen in de Vennestraat en trekt ook niet direct de aandacht. Hierdoor zijn slecht enkele buurtbewoners op de hoogte van het bestaan van deze open volkstuin. We willen de tuin dan ook meer in het straatbeeld van de Vennestraat betrekken. Samen groeien, kleine stukken vormen één groot geheel.

Pinspiratie 2

Hierin dachten we aan het plaatsen van mini-tuintjes in de omgeving van de Vennestraat. Dit met reclame van: ” De Tuin ven Betty”. Hieraan willen we graag het idee van, plant je idee koppelen. Bij de mini-tuin, liggen kleine bordjes. Hierop kunnen voorbijgangers opschrijven wat zij willen terugzien in een open stadstuin. Dit idee kunnen ze wederom planten in de mini-tuin.

Nog veel stof om over na te denken.

Let’s grow together! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>