Schetsen tuin van Betty

Draw- it, brainstormen aan de hand van schetsen.

April 26, 2016 - Let's grow

De brainstorm

In deze brainstorm schreef ik tien minuten lang heel intuïtief en non-stop woorden op in verband met het thema. Hierna groepeerde ik de thema’s waarin de woorden zich kaderden. Aan de hand van deze thema’s maakte ik snelle schetsen. De bedoeling van deze techniek is om de kern van het probleem onder de loep te nemen en zo tot nieuwe ideeën te komen.

Het resultaat

Uit deze draw-it techniek kwam er een zéér interessant concept naar voren. Het grote probleem van ‘De tuin van Betty’ is dat niemand in de omgeving het concept kent. Als resultaat, niemand bezoekt de tuin.

Aan de hand van deze bevinding kwamen we dan ook tot het idee om de tuin naar de buurt zelf te brengen. Het idee is om ‘De tuin van Betty’ te integreren in het straatbeeld van de Vennestraat. Dit door het plaatsen van mini-tuintjes in de omgeving. In deze tuintjes staan kruiden zoals basilicum, zodat de bewoners in de straat er samen gebruik van kunnen maken.

Graag willen we aan de hand van deze tuintjes te weten komen wat mensen nu precies zoeken in een stadstuin. Kortom, wat maakt een stadstuin voor hun interessant? Bij het mini-tuintje staat een krijtbord met de vraag: Wat zoek jij in een stadstuin? Er zijn bordjes voor handen waar de voorbijgangers hun idee kunnen opschrijven, erna kunnen ze dat idee planten in de tuin.

Aan de andere kant willen we de voorbijgangers ook meer info geven over de tuin zelf en het verhaal van het ontstaan van de tuin verspreiden. We dachten dan ook om pakjes zaadjes te verspreiden, deze bevatten info over de tuin en leuke weetjes over het verhaal van Betty, de stichtster van de tuin. Om de mensen te triggeren zijn er verschillende pakjes, met verschillende verhalen.

Whats next? 

Volgende week maandag proberen we af te spreken met Betty en Gilberte om wat meer over het verhaal te weten te komen. Dinsdag testen we het: plant je idee concept. Is onze vraag sterk genoeg en trekt het de aandacht? Aan de hand van een low-fidility prototype trekken we de straat op.

Let’s grow togehter! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>