Gedicht Betty

Gesprek met Gilberte van de Galleriet

May 3, 2016 - Let's grow

In de post van vorige week hadden we het over de kracht van storytelling en dat we graag het verhaal van Betty willen meegeven. Omdat we ons volledig in het verhaal wilden verdiepen, maakten we dinsdag 3 mei een afspraak met Gilberte, een initiatiefneemster van de tuin. Met onze vragenlijst in het achterhoofd trokken we naar haar winkel waarop een interessant gesprek volgde. We kregen de bevestiging dat er momenteel een communicatieprobleem is en dat buurtbewoners nog niet echt bij de tuin betrokken zijn. Momenteel zijn er 6 bloembakken in gebruik waarvan geen enkele tuinier uit de Vennestraat komt.

Gilberte is één van de leiders in “de tuin van Betty”. Ze kon ons dan ook veel vertellen over het ontstaan van de tuin en de fundamenten ervan. Twee van hun pijlers zijn: duurzaamheid en natuur. De tuin is geen stadspark met mooie perkjes en bloemen en dat is net de bedoeling. Natuurpunt, betrokken partij in het project wil de tuin immers natuurlijk houden, een plaats waar de natuur gewoon zijn gang kan gaan. Er staan dan ook vele soorten onkruid en vruchten met een helende werking.

Zelf noemt ze de tuin een verborgen parel, dit heeft zowel een positief als negatief aspect. Deze verborgenheid geeft immers een idee van ontdekking. Aan de andere kant is dit net het gegeven waarom er zo weinig passage is. Ons idee om de tuin in het straatbeeld te verwerken, vond ze dan ook een zeer leuk initiatief.

Gilberte heeft al aan verschillende projecten meegewerkt in de Vennestraat. Zo is er het project: Fundamenten in de Vennen, stemmen uit de straat. Een project waar er gedichten werden geschreven rond bekende Vennenaars. Betty is hier één van. De gedichten zijn nog steeds te zien in de oude cinema van de Vennestraat. We denken er dan ook aan om onze mini-tuin hier te plaatsen, de gedichten hebben immers al een link met Betty.

Uit deze gedichten hebben we zeker al wat info over Betty verzameld, om nog wat meer over haar verhaal te weten te komen hebben we haar opgebeld om eens af te spreken. Ze ging ons in de loop van deze week laten weten of dit nog in haar agenda kon. Fingers crossed!

Fundamenten in de VennestraatBetty
Discobar

Let’s grow – Laure & Nele

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>