mymachine afbeelding

MyMachine Inspiratie – Small dreams, big ideas

May 8, 2016 - Group 3 / Student Projects 2016

Droommachine – Small dreams, big ideas – http://mymachinevlaanderen.be/

Tijdens onze interventie in het centrum van Genk kwamen we er achter dat voornamelijk jongeren ons met veel plezier wilden helpen. Ze kwamen spontaan naar ons toe of voegde zich onopvallend bij een groep die reeds aan onze bakfiets stond. Daarom leek deze inspiratiebron zeker van toepassing voor ons project.

MyMachine is een project dat ooit begon in Vlaanderen maar nu een wereldwijde organisatie is. Ze zetten de tekeningen en ideeën van kinderen en jongeren om in werkende machines en bruikbaar gereedschap.
De ideeën van kinderen en jongeren worden vaak gezien als minderwaardig tegenover de gedachten van volwassenen. Kate Simonds (toen zeventien jaar) gaf vorige jaar een zeer interessante Ted Talk over dit fenomeen.

Met ons project willen wij de jongeren extra aandacht geven door ze meer te betrekken bij het kiezen van onder andere grafische elementen (vb: fonts en kleuren).

Deze video legt het globaal proces haarfijn uit.
Hou je het liever lokaal? Deze recente video legt het proces uit zoals wij het in Vlaanderen toepassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>