timeline

Timeline

May 8, 2016 - Group 3 / Student Projects 2016

 

We hebben al een lange rit afgelegd. Komende week zullen we de laatste stappen zetten in ons proces om een eindresultaat te bekomen. Na onze eerste brainstorm besloten we om te beginnen zoeken naar een mogelijk evenement. Wat kunnen we organiseren? We onderzochten alle elementen van Hiphop en linkten deze met een evenement. Hoe we dit juist wilden aanpakken, wisten we nog niet. Na onze tweede brainstorm kozen we ervoor om onze focus te verleggen naar het maken van een grafische stijl, voor Genkse Hiphop. Maar om deze te maken moesten we eerst kennis opdoen over de Genkse Hiphop muziek. Wat zit hier allemaal in en welke nummers bepalen het best de specifieke sound van de Genkse scene? We legden onze idee voor bij Don Luca en hij stelde voor om een soort compilatiealbum te maken om daar vervolgens een artwork bij te maken. Zo zouden we zelf ook beter begrijpen wat er achter de Genkse Hiphop en hun muziek zat. We hebben alvast een aantal rappers gecontacteerd om te vragen naar hun top vijf nummers uit de Genkse scene die het best Genkse Hiphop definiëren. We begonnen bij Onze Zaak en willen komende week nog meer mensen contacteren. Ook gingen we zelf alvast op zoek naar nummers en albums om een longlist te maken die als inspiratie kon dienen voor de rappers. Zo kunnen we hun geheugen wat opfrissen met nummers van vroeger.

Voor het maken van een grafische stijl vroegen we de hulp van de Genkse bewoners. Met een bakfiets reden we naar het centrum en vroegen we twintig (eerder jongeren) mensen hun mening over (Genkse) Hiphop. We merkte dat er slechts één op drie kennis had van de Genkse Hiphop scene. Gelukkig konden ze ons wel allemaal helpen bij kiezen van lettertypes, kleuren en vormen. Ook vroegen we naar het eerste woord wat in hun opkwam als ze dachten aan ‘Hiphop’.  Zo kregen we een beeld hoe het publiek dacht over Hiphop.

Komende week willen we van meer mensen weten welke nummer zij het best vinden zodat we de nummers kunnen samenstellen van de compilatie. De richting van de grafische stijl zullen we bepalen door onze gegevens van het publiek samen te leggen met de meningen van de rappers. Als promo van het album dachten we aan stickers of posters.

› tags: groep 3 / HipHop / Timeline /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>