Schermafbeelding 2016-05-09 om 10.28.15

Performance by the citizens(Prototyping)

May 4, 2016 - Group 1 / Student Projects 2016

 

Music by: Cinus & Lano
Powered by: Losco

Marcella, 56 

Natuurlijk vind ik de sluiting van Ford Genk heel jammer. Ik heb heel wat familie die gewerkt heeft bij Ford Genk maar zijn zijn gelukkig allemaal vertrokken voor de sluiting plaatsvond. Ik heb de indruk dat Genk niet zo hard lijdt onder de sluiting van Ford, ik had het erger verwacht.

 

Liliane, 72 

 

Vicky,54 en Marie-Jaenne, 76 – moeder en dochter, afkomstig van hier maar wonen hier niet meer.

Genk is naar de klote. Vroeger was er hier veel te beleven en zat de sfeer veel beter. Alles was dan ook minder gereglementeerd en iedereen liet elkaar met rust. De winkels hier? – Veel te veel.

 

Jef, 74 – inwoner en afkomstig van Genk

Ik stoor mij vooral aan het nachtlawaai in Genk. Afgelopen week was het mei kerstmis die zogezegd zou stoppen om 23u maar om 1uur was er nog muziek en lawaai. Dit kan toch niet… Anderzijds, ik rij 1Km/u te hard met de auto en je krijgt een boete. Neen, ze doen niets liever dan mensen bestraffen…

 

De Tarantula’s zijn inderdaad verdwenen maar zijn daarom de jeugdbendes verdwenen? Kijk maar eens op woensdagnamiddag naar de bibliotheek, de jeugdbenden zijn nog niet verdwenen. Je durft nog niet eens naar de supermarsupermarkt te gaan zonder zorgen, als oudere wil je een supermarkt dichtbij maar dit wordt moeilijk als je een omweg rond de jeugdbendes moet maken

 

Manuel, 32, en Christos, 63 – vader en zoon

Genk is gewoon kut geworden. De parking is te duur; als ik nu een koffie wil komen drinken betaal ik hier 3 euro aan parking en 2,5 euro voor een koffie.

Anderzijds is er te weinig lawaai in Genk. Nu is het s’avonds stil hier, vroeger was er s’avonds ambiance hier. Alles is over-gereglementeerd. Als je problemen hebt met wat ambiance moet je zeker niet in het centrum gaan wonen.

 

Gianni, 24 – geen notities, enkel op video

Hoe kan je leven in uw stad krijgen als je de stad inricht naar behoeften voor ouderen?

Ford Genk had 10 jaar eerder moeten sluiten, ze hadden toen al naar een oplossing moeten zoeken.

 

Erwin en Amelia – man en vrouw

Er zijn te veel winkels hier in Genk, en zo krijgen we een ongezellige leegstand. Anderzijds is er door de sluiting van Ford een verminderde koopkracht. Te veel winkels en een dalende koopkracht is niet goed voor een stad; zo krijgen we verschillen in de maatschappij…

 

Dat en problemen zijn met allochtonen jeugd begrijp ik. We mogen niet vergeten dat de vreemdelingen Genk groot hebben gemaakt; zij durfde vroeger niet praten. Nu durven vreemdelingen wel praten en krijgen we opstandige jeugd.

Marina is een prachtige film over de geschiedenis van Genk, echt een aanrader.

 

Franske, 61, dagelijkse caféganger in Genk

Ik ben hier op 8 jarige leeftijd terecht gekomen en ik ben nog elke dag even blij in Genk. Genk is prachtig. Mensen moeten niet klagen over de cafés, er zijn er veel en voor elk wat wils. Wil je een terrasje doen, wil je naar een bruine kroeg, wil je naar een danscafé, er is alles. En daarbij, FUCK ESSERS.

 

Suzanne, 16

Er zijn te veel vreemdelingen in Genk en of het nu crapuul is of niet, ik voel mij er vaak niet veilig. Ik ben wel naar Mei Kermis en Genk on Stage geweest en daar stoor ik mij ook een beetje aan de vreemdelingen en hun aanstellerig gedrag.

 

Mihriban en Dilara, 16

Genk is leuk en de sfeer zit er goed. Er zijn veel winkels en cafés en ook de kermis is heel gezellig. De uitbreiding van Essers lijkt me een goede zaak indien ze zich aan hun woord houden, ivm jobcreatie en de herplanting van de natuur.

 

Cédric, Andrea, Marco en Luca, +- 20 jaar

Het multiculturele in Genk maakt Genk onze thuis (de groep is zelf ook multicultureel). De bouw van Shopping 1 was niet nodig, het is er lelijk en er staat veel te veel leeg. En Genk on Stage is gans geflipt!

 

Tiziana, 20

Ik werk bij KRC Genk en als de club het goed doet is het er des te gezelliger. Ik hou van Genk, GoS is top, Bar Moustache is helemaal af en ook de vele winkels in Genk maar het hier gezellig. Iedereen donderdagt is ook altijd heel tof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>