streetfest

May 15, 2016 - Group 3 / Student Projects 2016

Hiphop bestaat uit vier elementen: DJ, MC, grafitti en breakdance. Voor elk van deze elementen gingen we een logo zoeken. Wanneer deze vier logo’s dan worden samen gezet, zou het logo voor de Genkse Hiphop ontstaan. Tijdens deze zoektocht vroegen wij hulp aan de mensen en hiphoppers van Genk om samen met ons het logo te ontwerpen. STREETFEST was de perfecte gelegendheid om ons project uit te voeren. Hier waren alle vier de elementen van Hiphop aanwezig met hun bijhorende, Genkse artiesten. Zo konden ook zij hun mening geven over hoe het logo van hun passie er uit moest zien.

Na het contacteren van de organisatoren kregen we ons eigen plekje om ons “standje” op te zetten. Bij dit standje verzamelden we al onze resultaten en input die we verkregen bij bezoekers en artiesten van verschillende leeftijden. Met pen en papier (doorzichtige folie en permantent markers in dit geval), trokken we rond op STREETFEST om aan zoveel mogelijk mensen te vragen met welk element zij zichzelf het meest/ best associeerden. Van de artiesten kregen we logischerwijs de beste ideeën. Zelfs de Genkse schepen van Cultuur en jeugd heeft haar idee bij ons uitgetekend.

De tekeningen die het meeste voorkwamen waren de cliché symbolen, zoals de vinyl plaat, microfoon, verfbus en het dansende mannetje. Daarom kozen we om verder te gaan met deze meest herkenbare beelden. Behalve voor dans, hier kregen we last minute input van een plaatselijke streetdance groep. Zij kwamen namelijk met het idee om een schoen als symbool te zien voor breakdance en streetdance. Deze vier elementen zouden we vervolgens gaan samen zetten met een typerend symbool voor Genk. Wij dachten aan de vorm van de stad, maar het publiek zij dat de mijntorens veel sprekender waren voor de Genkse cultuur.

Na het verzamelen van alle ideeën, tekeningen, woorden en verhalen konden we eindelijk aan de slag met het digitaliseren van onze ideeën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>