Mini-tuin Vennestraat

Mini-tuin prototype

May 18, 2016 - Uncategorized

Ons eindproject voor “De tuin van Betty” bestaat uit twee delen. Enerzijds creëerden we een mini-tuin in de Vennestraat. Deze was gepositioneerd aan de oude cinema. We kozen ervoor om de mini-tuin op de plek te installeren omdat deze plaats geconnecteerd is aan het verhaal van Betty. Het project, verhalen uit de Vennestraat (waar Betty een onderdeel van vormt) wordt hier immers geëtaleerd.

Onze mini-tuin werd een plaats waar voorbijgangers zich even konden zetten, deze eigenschap hebben we meegenomen omdat uit onze eerste interventie bleek dat veel mensen willen kunnen ontspannen in een stadstuin. De mini-tuin bevatte twee planten die ook voorkomen in “De tuin van Betty”. Op deze manier willen we voorbijgangers info geven over de nuttige planten die aanwezig zijn in de tuin. Bij deze mini-tuin konden de voorbijgangers ook kaartjes van de tuin vinden. Met deze kaarten kunnen ze dan naar de tuin trekken en het uniek verhaal van de tuin en zijn zeldzame vegetatie. De tuin was momenteel vrij basic en daar waren we ons van bewust. Met meer tijd was het dan ook het plan om een grotere mini-tuin te installeren.

Dat brengt ons direct naar het tweede deel van het project. In de tuin zelf stonden en staan nog steeds infoborden. Op deze manier kunnen bezoekers van de tuin het verhaal en de onderdelen van de tuin leren kennen.

Dit prototype hebben we één dag laten staan in de Vennestraat, bij op en afbraak van de mini-tuin hebben we ook voorbijgangers aangesproken en kaartjes uitgedeeld.

Dit prototype hebben we overhandigt aan Annelies, de wijkmanager van Genk zodat ze deze opnieuw kunnen gebruiken tijdens “Dag van het park”.

In dit onderstaand filmpje kan het project nog eens bekeken worden:

 

Let’s grow team

Nele & Laure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>